Om Danmarks Nationale Biobank

Formålet med Danmarks Nationale Biobank er at styrke den danske forskningsinfrastruktur og dermed mulighederne for dansk sundhedsforskning og internationalt forskningssamarbejde

Tekster om Danmarks Nationale Biobank

Danmarks Nationale Biobank er en af verdens største biobanker og en helt enestående ressource internationalt, til stor gavn for forskning i sygdommes årsager, deres forebyggelse og behandling.

Ved hjælp af Det Nationale Biobankregister kan forskere fra ind- og udland få et unikt overblik over og adgang til mere end 24 millioner biologiske prøver i eksisterende såvel som fremtidige samlinger. Det biologiske prøvemateriale fra et individ kan derefter kobles sammen med den store mængde data, der findes i de danske nationale registre, for eksempel indenfor sundhedsområdet.

Danmarks Nationale Biobank er blevet til i samarbejde mellem det offentlige og private med Novo Nordisk Fonden, Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser samt Lundbeckfonden som sponsorer.

Med Danmarks Nationale Biobank er der skabt mulighed for at udnytte det potentiale, der ligger i de mange biologiske prøver, som den danske sundhedssektor har indsamlet. Nogle af prøverne opbevares i Biobanken, mens andre opbevares i andre biobanker rundt om i landet.

Danmarks Nationale Biobank består af tre dele:

  • Det Nationale Biobankregister, der indeholder detaljeret information om, hvilke prøver der er til rådighed i det danske sundhedsvæsen og største forskningsbiobanker.
  • Den fysiske biobank.
  • Det Koordinerende Center, der vejleder og rådgiver forskere.

 

Danmarks Nationale Biobank

Kontakt

Danmarks Nationale Biobank
T. 3268 9163 @. mail@nationalebiobank.dk Se profil