Det Nationale Biobankregister

Det Nationale Biobankregister giver forskere overblik over biologisk materiale i danske biobanker, der deltager i initiativet

I det Nationale Biobankregister kobles information om biologiske prøver med data fra de danske registre. Når man søger i registeret, er det muligt at undersøge, hvilket prøvemateriale, der findes for personer med en given sygdomsdiagnose. Der kan søges på diagnosetidspunktet, selv før sygdommen manifesterer sig, hvilket giver unik mulighed for at lave prospektive studier. Det Nationale Biobankregister er åbent for alle og gratis at bruge.

Illustration af Det Nationale Biobanksregister

Tryk her for at gå til siden for det Nationale Biobankregister.

Via et samarbejde mellem store, danske biobanker på hospitaler, universiteter og andre forskningsinstitutioner bliver registeret jævnligt opdateret med data om tilgængelige prøver. Disse data bliver koblet med data fra CPR-registeret, Landspatientregisteret og Patologiregisteret på individniveau. Aggregerede datasæt er til rådighed via registerets søgefunktion, som kan tilgås af forskere fra hele verden.

Følgende samlinger kan tilgås

Samlingerne kan linkes til følgende

  • Det Centrale Personregister | Indeholder information om individer, der bor i Danmark, fx køn, fødselsdato & sted, statsborgerskab etc.
  • Landspatientregisteret | Indeholder hospitalsrelateret information, fx behandlende afdeling, dato & tid for indlæggelse og udskrivning, behandling, diagnose og operation
  • Patologiregisteret | Information om patologiske undersøgelser, type, beskrivelse, mikroskopi, konklusion, diagnose

Søg efter biologiske prøver i det Nationale Biobankregister

Indenfor få minutter kan et overblik dannes over hvilke biologiske prøver der er tilgængelige for sundhedsforskning i Danmark. Det Nationale Biobankregister giver forskere online adgang til den kombinerede data fra alle deltagende biobanker i initiativet for Danmarks Nationale Biobank.

(Bemærk: Nedenstående video er på engelsk.)

 

SSI-BIOBANK_226_lowres 917 x 404

Search for biological samples in the Danish Biobank Register

Danmarks Nationale Biobank

Kontakt

Danmarks Nationale Biobank
T. 3268 9163 @. mail@nationalbiobank.dk Se profil