Om Danmarks Nationale Biobank

Formålet med Danmarks Nationale Biobank er at styrke den danske forskningsinfrastruktur og dermed mulighederne for dansk sundhedsforskning og internationalt forskningssamarbejde

Tekster om Danmarks Nationale Biobank

Danmarks Nationale Biobank er en af verdens største biobanker og en helt enestående ressource internationalt, til stor gavn for forskning i sygdommes årsager, deres forebyggelse og behandling.

Ved hjælp af Det Nationale Biobankregister kan forskere få et unikt overblik over og adgang til mere end 25 millioner biologiske prøver i danske biobanker. Det biologiske prøvemateriale fra et individ kan derefter kobles sammen med den store mængde data, der findes i de danske nationale registre, for eksempel indenfor sundhedsområdet.

Danmarks Nationale Biobank er blevet til i samarbejde mellem det offentlige og private med Novo Nordisk Fonden, Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser samt Lundbeckfonden som sponsorer.

Med Danmarks Nationale Biobank er der skabt mulighed for at udnytte det potentiale, der ligger i de mange biologiske prøver, som den danske sundhedssektor har indsamlet. Nogle af prøverne opbevares i Danmarks Nationale Biobank, mens andre opbevares i andre biobanker rundt om i landet.

Danmarks Nationale Biobank består af tre dele:

  • Det Nationale Biobankregister, der indeholder detaljeret information om, hvilke prøver der er til rådighed i det danske sundhedsvæsen og største forskningsbiobanker.
  • Selve den fysiske biobank.
  • Det Koordinerende Center, der vejleder og rådgiver forskere.

Yderligere information

Læs og del vores brochure: Information about the Danish National Biobank (PDF).

Danmarks Nationale Biobank

Kontakt

Danmarks Nationale Biobank
T. 51226605 @. mail@nationalbiobank.dk Se profil